Waarmee kan ik de CanDo onbehandeld eiken traptreden afwerken?

U wilt een nieuwe trap, maar u ziet ertegenop om de lijmresten van de oude bekleding weg te krabben voordat u het uiterlijk van uw trap verfraait? Met de CanDo traptreden van Trappengigant is dit ook niet nodig. U plaatst de overzettreden met groots gemak over de oude treden.

In de webshop van Trappengigant ziet u diverse do-het-zelf items die u kunt aanschaffen wanneer u zelf uw trap wilt bekleden. U maakt het zichzelf gemakkelijk door te kiezen voor overzettreden van CanDo. Voor de plaatsing van deze treden kunt u zichzelf een middagje schuren besparen. De CanDo traptreden kunnen gemakkelijk over oude en zelfs ongelijke traptreden gezet worden.

Verschillende afwerkingen van CanDo eiken traptreden

De CanDo traptreden leveren wij in een uitvoering van laminaat, maar wij beschikken ook over overzettreden met een eikenhouten royale toplaag. Deze fineerlaag heeft een dikte van circa 2,5 millimeter. Het materiaal is stevig, van rustieke kwaliteit en heeft een natuurlijke uitstraling. Perfect voor een woning met charisma. Het eikenhout is onbehandeld. Zie dit als een kans om de traptreden helemaal naar uw smaak af te lakken zodat de trap beter in uw interieur past. Er zijn verschillende middelen waarmee u uw traptreden kunt behandelen:

 • Oliën
  U kunt ervoor kiezen uw traptreden te behandelen met een olie die bestemd is voor houten producten. Zorg er altijd voor dat u de traptreden ten minste van twee lagen olie voorziet, maar breng elke laag wél dun op.
 • Beitsen
  Beits dringt dieper door in het hout dan olie. De trap wordt daardoor optimaal beschermd. Met een blanke beits kunt u de natuurlijke tekening van het hout blijven zien. Wilt u juist wat kleur in uw hal aanbrengen? Kies dan voor een getinte beits om de natuurlijke uitstraling van het hout te blijven zien.
 • Verven
  Eikenhouten traptreden neerleggen en deze vervolgens voorzien van kleurige verf lijkt geen logische stap, maar kan tóch erg mooi uitpakken. Al eens gedacht om de treden van een andere kleur te voorzien dan de stootborden? Of waarom verft u elke tree niet in een andere kleur? De onbehandelde traptreden kunt u voorzien van een verf op basis van polyurethaan-alkydhars. Deze hars zorgt voor een extra krasvaste verflaag. In welk kleurtje u uw nieuwe trap ook lakt, u bent verzekerd van een trap die tegen een stootje kan.
 • Vernissen
  Schaf een eikenhouten trap aan wanneer u een trap wenst die lang meegaat. Met twee a drie lagen vernis beschermt u uw trap nog eens extra tegen dagelijks gebruik. Een vernis speciaal voor parket zorgt voor een stevige beschermingslaag.

Zelf traptreden leggen of laten doen

Wilt u een trap met een natuurlijke uitstraling, passend bij het interieur van uw woning? Kies dan voor onbehandelde eikenhouten traptreden van CanDo en ga voor een afwerking die bij u past. Onze eikenhouten traptreden kunt u in onze webshop bestellen in twee verschillende maten:

 • 100 x 30 cm
 • 130 x 40 cm

Uw treden meet u op met de trapspin. Zo kunt u de overzettreden precies op maat zagen. Bent u bang dat u er niet helemaal uitkomt? U kunt ook gebruik maken van de inmeet- en montageservice van Trappengigant. Onze vakmannen zorgen ervoor dat u snel over uw nieuwe trap kunt lopen.