Renovatie van een binnentrap: alles wat u moet weten

Iedere woning met twee, drie of meer verdiepingen heeft een binnentrap. Deze trap wordt doorgaans erg intensief gebruikt. U bent niet de enige die de trap gebruikt om naar boven en weer naar beneden te komen: de rest van het gezin stommelt ook enthousiast op de trap. En dit iedere dag, meerdere keren per dag. Het is dan ook niet zo vreemd dat de trap na een tijdje beschadigt.

Als uw binnentrap ernstig beschadigd is, kunt u deze renoveren. In dit geval worden er nieuwe overzettreden op de oude treden geplaatst. Ook wordt er een nieuwe trapleuning geplaatst. Hierdoor ziet uw trap er weer als nieuw uit, terwijl u in feite uw oude trap blijft gebruiken. Ook is het mogelijk om andere accessoires op de binnentrap te plaatsen. Het voordeel voor u: een traprenovatie is altijd voordeliger dan het kopen van een nieuwe binnentrap.

maak een afspraak >

Trap binnenshuis renoveren: belangrijke aandachtspunten?

Het is verstandig om uw binnentrap te renoveren als de bekleding van uw trap ernstig beschadigd is. Het maakt niet uit van welke materiaalsoort de bekleding gemaakt is. Beschadigde bekleding op de binnentrap kan gevaarlijk zijn. Blijft u bijvoorbeeld achter een stuk kapot tapijt hangen? Dan kunt u lelijk ten val komen. En is uw houten trap niet meer recht door intensief gebruik? Dan kunt u gemakkelijk uitglijden. Bij ernstige beschadigingen is een binnentrap renovatie dan ook gewenst.

Verder kunt u uw binnentrap renoveren als:

  • U de trapbekleding niet meer mooi vindt.
  • Uw trap niet meer bij uw interieur past.
  • Uw trap te veel herrie maakt als u de trap op en af loopt.

Uiteraard kan een combinatie van bovenstaande factoren er ook voor zorgen dat u uw trap wil (laten) renoveren.

Binnentrap renoveren & overzettreden

De gemakkelijkste en goedkoopste manier om een binnentrap renovatie uit te voeren, is door nieuwe treden op de trap te plaatsen. De treden die u op de huidige treden van uw trap plaatst, worden ook wel overzettreden genoemd. Deze treden zijn gloednieuw en laten uw trap weer helemaal stralen. En omdat de treden helemaal nieuw zijn, hoeft u zich ook geen zorgen te maken om valpartijen door los tapijt of een ongelijke trap.

Wij verkopen verschillende soort traptreden voor binnentrappen. Ten eerste kunt u bij ons houten overzettreden aanschaffen voor uw binnentrap. Deze treden hebben een natuurlijke uitstraling, zijn sterk en slijtvast en hebben bovendien een geïntegreerd anti-slipprofiel voor extra veiligheid. Daarnaast verkopen wij ook laminaat overzettreden. Deze zijn extra sterk en dit maakt ze erg geschikt voor intensief gebruik. Verder zien de overzettreden er modern en strak uit. En omdat u ze in diverse kleuren en dessins kan bestellen, kunt u altijd overzettreden vinden die bij u en uw woning passen.

Tot slot verkopen wij ook vinyl overzettreden. Deze zijn extra voordelig, maar gaan wel ontzettend lang mee. Bovendien zijn vinyl overzettreden lekker warm en zacht aan de voeten.

Vrijblijvend een adviesgesprek

Wilt u onze overzettreden in het echt bewonderen? Kom dan naar een van onze showrooms of plan geheel vrijblijvend een adviesgesprek in met een van onze traprenovatie experts. Voor u het weet, is uw trap als nieuw!