Uw trap renoveren met een gebogen trapleuning

Wilt u uw trap (laten) renoveren? Dan zit u goed bij Trappengigant. Wij verkopen niet alleen overzettreden om uw trap een nieuwe ‘look’ te geven, maar hebben ook verschillende soorten trapleuningen in ons aanbod. Met de juiste trapleuning kunt u uw trap de ‘finishing touch’ geven.

U kunt bij ons een rechte trapleuning kopen, maar wij verkopen ook gebogen trapleuningen. Op deze pagina leest u meer over de gebogen trapleuning.

Wat is een gebogen trapleuning?

Een gebogen trapleuning is niet recht, maar heeft een glooiing. Doorgaans heeft deze trapleuning één of twee bochten. Daarom wordt de trapleuning ook wel een s-vormige leuning genoemd.

De gebogen trapleuning ziet er niet alleen sierlijk en elegant uit, maar volgt bovendien de beweging van uw trap. Hierdoor kan de trapleuning de beste ondersteuning bieden als u de trap op loopt of af komt.

Welke trapleuning heb ik nodig?

Soms is het lastig om te bepalen welke trapleuning het beste bij uw trap past. Is dit de gebogen trapleuning of de rechte trapleuning? De gemakkelijkste manier om dit te achterhalen, is door naar de trapboom van uw trap te kijken. De trapboom is de plank waar uw traptreden in zitten.

Is de trapboom gebogen? Dan moet uw trapleuning dezelfde vorm hebben. Dit betekent dat u een gebogen trapleuning nodig heeft. Is de trapboom niet gebogen, maar helemaal recht? Dan neemt u geen gebogen trapleuning, maar een rechte trapleuning.

Vrijblijvend advies aan huis

Als u weet wat voor trapleuning u nodig heeft, bent u er nog niet. Nu moet u namelijk nog enkele andere keuzes maken. Denk hierbij aan:

  • Het materiaal van de trapleuning.
  • De kromming van de trapleuning.
  • De lengte van de trapleuning.
  • De hoogte van de trapleuning.

Vindt u het moeilijk om deze keuzes helemaal zelf te maken? Neem dan contact met ons op en plan een vrijblijvend adviesgesprek in met een van onze traprenovatie adviseurs. Onze adviseur kan u niet alleen vertellen hoe uw trapleuning eruit moet zien, maar ook welke overzettreden het beste bij u, uw trap en uw huis passen. Na het vrijblijvende gesprek met onze traprenovatie adviseur, weet u precies hoe uw nieuwe trap eruit komt te zien.

Bovendien kan onze adviseur een overzichtelijke en complete traprenovatie offerte voor u opstellen. Nu weet u precies hoeveel uw traprenovatie gaat kosten. Als u de traprenovatie zelf uit gaat voeren, maar ook als u besluit de renovatie aan onze installateurs uit te besteden.

De showrooms van Trappengigant bezoeken

Trappengigant heeft drie showrooms in Nederland. Deze vindt u in Breda, Hoofddorp en Purmerend. Wilt u de overzettreden en trapleuningen in ons assortiment graag in het echt bekijken? Bezoek dan een van onze showrooms en u kunt al onze producten zien. Ook kunt u hier geheel vrijblijvend traprenovatie advies krijgen van een van onze experts.

Onze showrooms zijn van maandag tot en met zaterdag geopend. Zowel in Breda als in Hoofddorp en Purmerend openen de showrooms om 09:00 uur en sluiten deze weer om 17:00 uur. U kunt de adressen van onze showrooms op de website vinden. Hopelijk tot snel!