Hoe maak ik mijn trap ecologisch verantwoord?

Ecologisch verantwoord zou het zijn als u niets doet aan uw versleten trap en de boel de boel laat. Toch is dit niet iets wat wij als trappenleverancier adviseren. De reden? Het heeft alles te maken met uw veiligheid en die van uw gezinsleden. En vooruit, ook een beetje met de aantrekkelijkheid en de uitstraling van de ruimte. Kiest u voor een traprenovatie? Kies dan voor de duurzame variant. Goed voor het milieu en voor de wauw-factor van uw hal.

Veiligheid komt in het geding wanneer uw trap sleetse plekken begint te vertonen en de anti-slip strips loslaten. Voorkom uitglijden, of erger en laat uw trap behandelen. Een optie is een traprenovatie. Hierbij wordt uw huidige trap als basis gebruikt. Bij TrappenGigant kunt u kiezen uit diverse uitvoeringen van de traprenovatie:

  • Overzettreden van laminaat
  • Vinyl bekleding
  • Overzettreden met een royale eikenhouten toplaag

Ecologisch wonen stopt niet bij de trap

Ecologisch wonen begon als trend, maar wordt door steeds meer mensen als levensopvatting beschouwd. Denk aan het isoleren van muren, daken, deuren en ramen en het installeren van zonnepanelen en regentonnen in de tuin. Een duurzame manier van leven hoeft niet bij de trap te stoppen. Heeft u een trap met verouderingstekenen, dan is het tijd om de trap een metamorfose te geven. In plaats van een geheel nieuwe trap aan te laten meten, is het verstandig om een voor een duurzame traprenovatie te gaan die generatie-overstijgend is.

Bij TrappenGigant werken we met FSC gecertificeerd kwaliteitshout uit duurzaam beheerde bossen. Dit betekent dat de boseigenaar rekening heeft gehouden met aspecten als:

  • Instandhouding van biodiversiteit
  • Bescherming en behoud van waterlopen
  • Veiligheid van bosarbeiders

Wilt u een traprenovatie met natuurlijk ogend materiaal? Dan adviseren wij overzettreden met een royale eikenhouten toplaag. Kiest u voor deze vorm van traprenovatie? Dan kiest u voor veiligheid van bosarbeiders, bescherming van waterlopen en het behoud van biodiversiteit. Dan u daarbij tegelijk kunt genieten van een mooie nieuwe trap is mooie meegenomen.