Hoe moet ik de trap onderhouden?

Nu u een traprenovatie heeft laten uitvoeren, is uw trap het mooiste meubelstuk van uw interieur. Natuurlijk wilt u ook dat dat zo blijft. Om de trap mooi te houden en ervoor te zorgen dat dit meubelstuk nogal jaren de blikvanger in huis is, in het belangrijk om uw trap te onderhouden.

Een trap onderhouden is simpel. Je pakt toch gewoon een emmertje sop en schrobt wat met een sponsje om viezigheid weg te halen? Fout. Een trap onderhouden begint al bij de bron. Er zijn verschillende factoren waarmee u rekening kan houden om de trap zo lang mogelijk zo mooi mogelijk te houden:

  • Zorg voor een goede deurmat, bijvoorbeeld één met natuurlijke kokosvezels, die vuil in huis voorkomt.
  • Loop niet met schoenen de trap op
  • Let op met het dragen van (te) grote, zware objecten. Deze kunnen eenvoudig beschadigingen aanrichten.
  • Gebruik geen agressieve reinigingsmiddelen
  • Gebruik enkel een doekje met wat water om strepen en vuil te verwijderen

Pak hardnekkig vuil aan voor een schone trap

Is uw trap zó vies, dat een doekje met wat water niet genoeg blijkt te zijn? Gebruik dan in ieder geval geen zeep. Zeep kan achter blijven in de nerven van het hout of laminaat en nieuw vuil aantrekken. Gebruik in plaats van zeep aangepaste onderhoudsproducten die het hardnekkige vuil kunnen aanpakken. Gooi een druppeltje hiervan in een emmer water en veeg met een vochtige doek de viezigheid weg.

Merkt u dat uw trap wat slijtageplekken begint te vertonen? Zorg dan dat u uw houten of laminaat trap voorziet van een laagje vernis. Ook is het mogelijk een enkele tree te vervangen. Zie de webshop van TrappenGigant voor onze materialen.