De voegen aan de zijkant van de treden en stootborden afwerken

Klaar ben je. Een nieuwe trap en een geheel nieuwe look van de hal. Met de nieuwe traptreden en stootborden ziet de trap eruit als door een ringetje te halen. De metamorfose heeft gezorgd voor een upgrade van de ruimte. Het enige storende zijn de aanwezige voegen aan de rand van de trap en tussen de treden en stootborden. Gelukkig valt hier wat aan te doen.

Traprenovatie van diverse materialen

Bij Trappengigant kunt u kiezen uit verschillende traprenovaties. Zo renoveren wij trappen door middel van:

  • Overzettreden met royale eiken toplaag
  • Laminaat overzettreden
  • Vinyl trapbekleding

Zowel laminaat als hout zijn hycroscopisch, ofwel, deze materialen nemen vocht op, houden het vast en zetten onder invloed uit. Voorkom dat uw trap wordt blootgesteld aan een verhoogde luchtvochtigheid wanneer u niet wil dat uw traptreden bol gaan staan of kraken. Een andere manier om kraken of bol staan te voorkomen, is door de treden niet te strak tegen de wand te plaatsen. Vul de overgebleven ruimtes vervolgens met een kit.

Kies uw kit

Voor de afwerking van de stootborden en zijkant van de traptreden kunt u elke willekeurige kit kleurkit gebruiken. Het mooiste is wanneer de kleur van de kit niet te veel afwijkt van de kleur van de treden. Breng de kit pas aan nadat de lijm is opgedroogd. U kunt kiezen uit twee soorten kits:

  • Kleurkit
  • Witte kit

Om de kit geheel aan de laten sluiten op de traptreden kunt u ervoor kiezen om de kit na te behandelen met verf. Wacht dan wel even totdat de kit volledig is gedroogd, om afbladderen van de verf te voorkomen. Kit werkt namelijk nog even na. Voor een volledige afwerking van de trap kunt u na het kitten wat water vermengen met zeep. Breng dit middel aan op de gevulde voegen en strijk de overtollige kit af met uw vinger voor een glad resultaat.