Is LED-verlichting mogelijk in een open trap?

Het is fijn om iets te kunnen zien in het donker. Zeker wanneer u ´s avonds de trap op- of afloopt. Voorkom dat u de laatste trede mist en een flinke smakker maakt. Door een lichtje te laten branden neemt u uw eigen veiligheid en die van u gezinsleden serieus.

De mogelijkheden voor verlichting van open trappen zijn eindeloos. Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende soorten verlichting op de markt dat het nog lastig bepalen is wat passend is voor uw interieur.

Energiezuinige LED-verlichting

LED-verlichting is nog wel het meest energiezuinig en is verkrijgbaar in verschillende tinten. Ook is deze vorm van verlichting goed voor de portemonnee en het milieu. Qua lichtwarmte en qua vormgeving is LED-verlichting veelzijdiger dan ooit. Wilt u vol energie wakker worden? Dan kunt u kiezen voor koel, blauw licht. Voor een rustgevende, zachte gloed kiest u voor warm, wit licht.

Laat er een ander licht op schijnen

Er zijn meerdere manieren waarop u licht op uw trap kan laten schijnen:

 • Vanaf de muur.
  Open trappen staan vaak midden in de woonkamer. Toch kennen we ook zoldertrappen zonder stootborden. Voor deze laatste groep is wandverlichting mogelijk. Wandverlichting oogt romantisch en maakt de trap een stukje veiliger.
 • Vanuit het plafond
  Plafonnieres, hanglampen en (geïntegreerde) spotjes . U heeft een ruime keus voor deze optie van verlichting. Belangrijk is wel dat u alleen voor deze optie kunt kiezen als er geen andere trap direct boven de open trap is geplaatst.
 • Onder de treden
  Heel karakteristiek. Deze optie zorgt voor een ton-sur-ton effect doordat licht en donker continue wordt afgewisseld. Het licht speelt met de schaduw doordat LED-strips onder elke trede worden geplaatst en zo lichtoverlapping creëert.
 • Vanuit de plinten of trapleuning
  LED-strips vanuit de trapleuning of spotjes vanuit de plinten zijn geen standaard lichtlocaties, maar juist daarom voegen deze lichtbronnen echt iets toe aan de open trap.

Wilt u LED-verlichting toevoegen aan uw open trap? Verstandig. Het is veiliger en geeft uw trap nét wat meer karakter. Bij Trappengigant bent u aan het juiste adres: vraag een gratis adviesgesprek aan. Dan komt onze adviseur aan huis om u verschillende opties voor te leggen.