Wat zijn de mogelijkheden voor een open trap?

Charmant, landelijk en makkelijk te onderhouden. Dat zijn open trappen. Dat ze daarbij een echte blikbanger zijn in elk interieur is een vaststaand gegeven. Toch gaat dit niet op voor alle open trappen. Als treden heel wat jaren intensief worden gebruikt, is de slijtage een doorn in het oog.

Een redmiddel bij slijtage

Trappen hebben heel wat te verduren: de gebruikelijke van dag tot dag klimtochtjes, stampvoetende pubers en haastige stappers. Dit resulteert in trappen met krassen, putjes, gaten en breuken. Een ander probleem dat vaak voorkomt is het losraken van trapbekleding. Wanneer de trap dit punt heeft bereikt, is het tijd om de bekleding eraf te halen en te denken aan een volledige renovatie. Een open trap met ouderdomskwalen doet alleen maar afbreuk aan uw interieur.

Vinyl, hout of laminaat op uw open trap

Een traprenovatie kan wonderen verrichten. Gun uw open trap, zonder al te veel moeite, een geheel nieuwe look. Uw trap lijkt weer als nieuw met de producten van Trappengigant. Aan te raden voor een open trap zijn de overzettreden van laminaat of hout. Onderhoudsvriendelijk vinyl is ook mogelijk. Voor het bekleden van een open trap is het mogelijk om enkelzijdig te bekleden. Met enkelzijdige bekleding drukt u de kosten en wordt alleen de bovenkant voorzien van een laag. De meest populaire optie zijn echter de overzettreden. Met deze oplossing heeft u in een handomdraai een afgewerkte trap.

Na de renovatie van uw open trap kunt u weer genieten van de eenheid in uw interieur. Toch is dat niet het enige voordeel van open trappen. Wij hebben de voordelen voor u op een rij gezet. Met een open trap heeft u:

  • Meer ruimte
  • Veel lichtdoorval
  • Mooie overgang naar bovenverdieping
  • Luxe uitstraling