Kan een open trap dichtgemaakt worden? En andersom?

Een open trap is een blikvanger is uw interieur. Mits deze schoon en onderhouden is. Hoewel een open trap heerlijk ruimtelijk staat in uw huis, is dat juist ook iets wat kan tegenstaan. Met het oog op veiligheid voor uw kinderen of huisdieren is het soms verstandiger om de open trap te dichten. En als de kinderen groot zijn, dan draait u het toch gewoon weer om?

Dichte trap, wel zo veilig

Kinderen zijn nieuwsgierig. Ze kruipen of lopen van u weg als u even met uw ogen knippert en zijn in een mum van een seconde de trap opgegaan. Om dit te voorkomen is een hekje plaatsen een logische oplossing. Toch kan het zijn dat u het hekje vergeet dicht te doen en dat uw kind kans schoon ziet om de trap te bestijgen. Onderschat nooit de ondernemingsdrang van kinderen en zorg dat u meer veiligheidsmaatregelen onderneemt bij een open trap. Aanbevolen wordt om de trap dicht te maken. Maar wanneer u liever een open uitstraling wilt behouden, zorg dan dat u halve stootborden aanbrengt waarvan de opening niet meer is dan 9 cm.

Van een dichte trap naar een open trap

Naast het renoveren van traptreden, kunnen onze specialisten ook stootborden plaatsen bij uw open trap. Een open trap kan dus dichtgemaakt worden, maar is dit andersom ook mogelijk? In theorie wel. In de praktijk ook, mits de omgevingsfactoren gunstig zijn. Wanneer u uw eerder dichtgemaakte trap weer open wilt maken, is het een kwestie van enkel de stootborden weghalen. In veel huizen staan echter dichte trappen van origine en vaak nog met een berging of een kelderkast eronder. Houd rekening met deze ruimte en bedenk of de metamorfose van een dichte trap naar een open trap het waard is om deze bergruimte in te leveren.

Wilt u weten wat uw mogelijkheden zijn? Schroom dan niet om contact op te nemen voor een gratis en vrijblijvend gesprek. Onze specialisten komen graag een kijkje nemen om te zien wat er voor de renovatie van uw trap mogelijk is.