Kan ik overal in Nederland en België gebruik maken van de inmeetservice?

Twee rechterhanden? Dan is het inmeten van een traprenovatie een fluitje van een cent. Voor ieder die over weinig technische ervaring beschikt of het inmeten van de nieuwe trap een lastige klus vindt, hebben wij een vakman ter beschikking.

Het inmeten van een trap op maat kan voor sommige mensen een lastige klus zijn en bovendien vrij frustrerend wanneer u over weinig kennis van trappen beschikt . Graag geven wij u mee hoe u het beste uw nieuwe trap kunt inmeten zodat u niet veel later over een trap beschikt dat aansluit bij de ruimte en goed begaanbaar is.

Gebruik een trapspin

Kiest u voor de tree-over-tree traprenovatie of voor vinyl bekleding van uw trap? In beide gevallen hebben wij de juiste maten nodig van de traptreden waarbij rekening gehouden moet worden met de draairichting van uw trap.

Voor het meten van een trap kunt u prima af met een liniaal, potlood en enkel wat tape. Mocht u onzeker zijn over uw meetvaardigheden, maak dan gebruik van een trapspin. Hiermee meet u de hoek en de breedte van de treden met alle gemak. Gebruik de trapspin op de volgende wijze:

  • Plaats de neus van de spin op de traptreden en schroef de spin vast.
  • Draai de ‘poten’ los en zet ze zowel aan de linker- als rechterkant aan het einde van de trede.
  • Draai dan de pennen weer vast.
  • Meet u in een hoek? Zet de overige pennen dan ook uit in elke hoek van de trede.
  • Draai de pennen opnieuw vast.
  • Teken het patroon uit op vinyl of de overzettrede opzettrede.
  • Met een stanleymes snijdt u langs de afgetekende randen. Plaatst u overzettreden, zaag de treden dan van bovenaf op maat met een hand- of decoupeerzaag.

Inmeetservice bij u thuis

Waagt u zich liever niet aan een trapspin en wilt u gebruik maken van de inmeetservice van TrappenGigant? Wij komen bij u thuis. Onze vakmannen komen overal in Nederland en in Vlaanderen.