Steile trap en steile trap vervangen

Woont u in een oude woning? Grote kans dat u een steile trap in huis heeft. Vroeger werden woningen vaak voorzien van steile trappen om ruimte besparen. Tegenwoordig is dit niet meer de norm. Een te steile trap is bovendien niet veilig. Gelukkig zijn er manieren om een steile trap beter begaanbaar te maken.

Voorbeelden uitvoering steile trap

Steile trappen worden haast niet meer in woningen geplaatst. Toch bieden deze trappen in sommige gevallen een uitkomst. Een ruimtebesparende steile trap is ideaal om:

  • Op de vliering te komen
  • Om op de extra verdieping te komen

Stel dat u een extra verdieping bovenop uw huis plaatst, dan heeft u niet altijd de mogelijkheid om een volwaardige hal te realiseren. Een steile trap voor deze kleine ruimte is dan een uitstekende oplossing.

Uw steile trap minder steil maken

Soms wordt er specifiek gekozen voor een steile trap. In de meeste gevallen kiezen mensen liever voor een trap die niet stijl aanvoelt. Bovendien is het prettig wanneer uw trap is voorzien van traptreden van uw gehele voet op past. Dit is niet het geval wanneer u in het bezit bent van een steile trap. Nu gaat het wat ver om uw gehele steile trap te vervangen. De enige andere optie is namelijk opnieuw een steile trap. Immers is de steile trap ooit met een reden geplaatst (lees: ruimtebesparing).

In plaats van uw steile trap vervangen, raden wij u aan overzettreden te plaatsen om de trapneus naar voren te laten komen. Hierdoor verlengt u de traptreden aanzienlijk en wordt het gemakkelijker voor u om de trap te belopen. Bij TrappenGigant heeft u verschillende opties als het gaat om overzettreden voor uw trap. U kunt kiezen voor een traprenovatie voor uw steile trap uitgevoerd in overzettreden:

  • Van laminaat
  • Met een royale eikenhouten toplaag

Trucs voor steile trap

Een trap voelt steil aan wanneer de hellingshoek van de treden hoger is dan 45 graden. Een manier om deze hellingshoek te verkleinen is door het plaatsen van overzettreden. Welk soort overzettreden u ook kiest, u zorgt ervoor dat uw steile trap aanzienlijk minder stijl wordt. Bovendien heeft u meer ruimte op te treden om uw voet te plaatsen.

Een trap is een blikvanger in huis. Tenminste, wanneer u slimme trucjes toepast:

  • Ga voor kwaliteitsbekleding om uw steile trap op te laten vallen. Kies voor overzettreden voor een charmante uitstraling en het minder steil maken van uw trap.
  • Haal de stootbordorden weg van de steile trap wanneer dit mogelijk is. Zo lijkt de ruimte ruimtelijker.
  • Voeg een trapleuning toe boven de steile trap en zorg ervoor dat deze past bij de bekleding van de traptreden.

Uw opties met uw steile trap

Benieuwd naar uw mogelijkheden? Maak een kosteloze en vrijblijvende afspraak met onze trappenexpert. Onze adviseur komt bij u thuis met verschillende kleurstalen en neemt u opties voor uw steile trap met u door.