Tips voor het uitzoeken van de juiste trapbekleding

Wilt u enkel de stootborden vervangen? De huidige trap opnieuw bekleden? Of uw trap geheel renoveren? Bij Trappengigant vindt u de juiste materialen en vakmensen om deze klus aan te pakken. Maar welk materiaal kiest u voor een nieuwe look voor uw trap? Trappengigant geeft u enkele tips voor het uitzoeken van de juiste trapbekleding.

Als u eenmaal in de oriëntatiefase zit voor een nieuwe trap zijn er enkele onderwerpen waar u rekening mee dient te houden. Zo is het belangrijk om:

  • het budget te bepalen;
  • de mate van gebruik in te schatten;
  • te letten op kwaliteit;
  • en het soort trap dat u heeft.

Budget

De bepaling van het budget is de belangrijkste voorwaarde voor het aanschaffen van maatwerk oplossingen voor de treden van uw trap. Zo is vinyl het meest toegankelijke materiaalsoort voor elke portemonnee, maar geeft het een heel andere uitstraling dan houten overzettreden of treden van laminaat.

Gebruik

De mate van gebruik is iets om te overwegen wanneer u kiest voor een renovatie van uw trap. Heeft u een groot gezin? Dan wordt de trap heel wat belopen. Kies in dit geval voor een product dat slijtvast is en makkelijk in onderhoud. Laminaat kan voor dit doel een goede keuze zijn.

Kwaliteit

Gaat u voor kwaliteit? Dan kunt u eigenlijk elke trapbekleding uit het assortiment van Trappengigant kiezen. Zowel onze vinyl, laminaat als eikenhouten overzettreden doen haast niet voor elkaar onder als het gaat om kwaliteit. Vinyl is een materiaalsoort dat als eerste slijtageplekken kan vertonen. Toch kunt u met vinylbekleding jaren onderuit. Wanneer u kiest voor laminaat met een eikenhouten toplaag of voor eikenhouten overzettreden, dan is het belangrijk dat u de kwaliteit van het materiaal in ere hout. Hoe u dat doet? Door de trap goed te onderhouden. Voorzie de trap eens in de paar jaar van een vernislaag.

Soort trap

Heeft u een steektrap, een open (gedraaide)trap of een dichte trap? Traprenovaties brengen verschillende kosten met zich mee. Het bekleden van een rechte trap kost minder tijd en u houdt minder materiaalrest over dan bij het bekleden van een wenteltrap. Wat voor trap u ook heeft. Alle materiaalsoorten in de webshop van Trappengigant zijn geschikt voor uw trap. Het meest gemakkelijk te plaatsen zijn vinyl overzettreden. Mocht u in het bezit zijn van een trap waarvan de treden elk uniek zijn, dan zijn vinylstroken gemakkelijk op maat te maken met een trapspin of modelleertape, voor zowel de treden als de stootborden. Met wat technisch inzicht is het plaatsen van overzettreden van laminaat en hout ook goed mogelijk.