Wat kost een nieuwe trap plaatsen?

Door de jaren heen is uw trap flink beschadigd. Een beschadigde trap is niet alleen lelijk voor het oog, maar kan zelfs onveilig zijn. Als uw trap ernstig beschadigd is, kunt u hier namelijk gemakkelijker vanaf glijden als u naar boven of naar beneden loopt. Ook kunt u van een beschadigde trap van hout splinters krijgen. Als uw trap flink beschadigd is, is het voor uw eigen veiligheid en de veiligheid van uw gezin dan ook een must om hier iets aan te doen.

Is uw trap ernstig beschadigd, dan heeft u twee mogelijkheden. Ten eerste kunt u een nieuwe trap plaatsen. Vindt u dit project iets te groot? Dan kunt u er ook voor kiezen uw trap te renoveren. Wij kunnen u hierbij helpen voor een aantrekkelijk lage prijs.

Nieuwe trap plaatsen: hoe werkt dat?

Bij het plaatsen van een nieuwe trap wordt eerst de oude trapbekleding verwijderd. Vervolgens wordt uw trap gerepareerd, mocht dit nodig zijn. Als de trap er goed uit ziet, wordt de nieuwe trapbekleding geplaatst. Als 'finishing touch' krijgt de trap een nieuwe leuning, die helemaal bij de stijl van de vernieuwde trap past.

Bij het plaatsen van een nieuwe trap kunt u kiezen voor een renovatie of een compleet nieuwe trap. De meeste mensen kiezen voor het renoveren van een nieuwe trap. Hieronder leest u de belangrijkste voordelen van een renovatie:

  • Nieuwe trap plaatsen? Het renoveren van een trap is voordeliger dan het plaatsen van een compleet nieuwe trap.
  • Het renoveren van een trap is al binnen één dag gebeurd.
  • Na de renovatie ziet de trap er zo goed als nieuw uit. En dit terwijl u helemaal geen nieuwe trap heeft laten plaatsen.
  • U kunt uw trap een hele andere uitstraling geven. Een klassieke trap kunt u bijvoorbeeld omtoveren in een moderne trap, of juist andersom.

Wilt u uw trap een compleet nieuwe 'look' geven, zonder dat u een nieuwe trap moet laten plaatsen? Dan is een traprenovatie zeker iets voor u. Voor een relatief lage prijs krijgt u een compleet nieuwe trap, met een hele andere uitstraling. En hier bent u slechts één dag mee bezig.

Kosten trap plaatsen?

De kosten van een trap plaatsen zijn afhankelijk van uw keuze om een compleet nieuwe trap te plaatsen of om de huidige trap te renoveren. Een traprenovatie is altijd goedkoper dan het aanschaffen en laten plaatsen van een compleet nieuwe trap. De exacte kosten van het plaatsen van een trap zijn tevens afhankelijk van uw persoonlijke wensen.

Denk hierbij aan het materiaal waar u uw trap mee wil (laten) bekleden, maar ook aan het aantal treden, de staat van de trap en ga zo maar door. En laat u de trap renoveren door een expert, zodat u zelf niet aan het werk hoeft? Dan betaalt u hier ook extra kosten voor.

De kosten van uw traprenovatie berekenen

Bent u benieuwd hoeveel u moet betalen om uw trap een compleet nieuwe 'look' te geven? Neem dan contact met ons op en vraag een offerte aan voor uw traprenovatie. Nu kunt u precies zien wat uw renovatie gaat kosten. Als u akkoord gaat met deze offerte, gaan we graag zo snel mogelijk aan het werk.

Liever niet zelf een nieuwe trap plaatsen? Onze experts komen graag bij u langs om te de trap te plaatsen.