Trapbekleding tapijt vervangen? Ruim assortiment!

Veel mensen laten hun trap bekleden met tapijt. Trap tapijt ziet er netjes uit en gaat lang mee, maar door intensief gebruik kan ook trapbekleding tapijt flink beschadigd raken. Ziet uw tapijt op trap er niet meer netjes uit? Dan raden wij u aan te investeren in een traprenovatie. Een traprenovatie of traptreden bekleden is niet duur, maar zorgt er wel voor dat uw tapijt trap er weer als nieuw uit ziet. En dit vele jaren lang.

Trappengigant verkoopt alle materialen en gereedschappen die u nodig heeft om uw traprenovatie zelf uit te voeren. Door ons ruime assortiment trapbekleding vindt u altijd wel nieuwe bekleding voor uw trap tapijt die echt bij u past.

De voor- en nadelen van trap tapijt

Trapbekleding tapijt heeft diverse pluspunten, maar er zitten ook nadelen aan verbonden. Twijfelt u over trap bekleden tapijt? Dan is het goed om u zowel in de voordelen als in de nadelen van tapijt voor trap te verdiepen, zodat u een goede keuze kunt maken.

Voordelen:

  • Tapijt traptreden voelen zacht aan de voeten.
  • Trappen tapijt voelt warm aan de voeten.
  • Tapijt trap dempt geluid erg goed.
  • Tapijt voor trap is vrij ruw en daarom extra veilig en is daarom een goede antislip op trap.

Nadelen:

  • Trap tapijt trekt vuil en stof aan.
  • Trap bekleden met tapijt kan voor allergische reacties zorgen, zeker bij mensen met een huisstofmijtallergie.
  • Tapijt trap ziet er wat verouderd uit. Deze trapbekleding is minder strak en trendy dan andere trapbekleding.

Uw alternatieven: hout, laminaat en vinyl

Omdat trapbekleding tapijt vuil en stof aantrekt, voor allergische reacties kan zorgen en bovendien niet erg trendy is, kiezen steeds meer mensen ervoor om hun trap van andere trapbekleding te voorzien. De populairste alternatieven van trap tapijt, zijn houten trapbekleding, laminaat trapbekleding en vinyl trapbekleding.

Houten trapbekleding heeft een natuurlijke uitstraling en gaat jaren mee. Dit komt omdat het materiaal erg sterk is. Ook als u uw trap intensief gebruikt, blijft uw houten trapbekleding er goed uit zien. Hetzelfde geldt bij laminaat. Laminaat is niet alleen onderhoudsvriendelijk, maar bovendien sterk en slijtvast. Het materiaal is goedkoper dan hout, maar heeft wel een vergelijkbare uitstraling. En net zoals hout gaat het materiaal vele jaren mee.

Wilt u uw trap zo goedkoop mogelijk laten renoveren? Dan investeert u in vinyl trapbekleding. Deze trapbekleding voelt warm en zacht aan, net zoals bij tapijt traptreden het geval is. En omdat vinyl erg voordelig is in de aanschaf, kunt u uw trap met deze materiaalsoort voor een zeer lage prijs een complete make-over geven.

Een gratis adviesgesprek inplannen

Bent u benieuwd welk alternatief van trapbekleding tapijt het beste bij u past? Plan dan een gratis adviesgesprek bij ons in. Wij komen graag op de korte termijn bij u langs, om uw tapijt trap eens goed te bekijken. Ook kunnen we staaltjes van onze trapbekleding meenemen, zodat u kunt zien hoe uw trap er na de renovatie uit kan zien. Samen met u bepalen we welke trapbekleding het beste bij uw trap past.

En bent u benieuwd naar de kosten van een renovatie van uw trap tapijt? Dan stellen we graag vrijblijvend een offerte voor u op.