Trappenhuis renoveren: Maak een afspraak voor onze inmeetservice!

Is je bestaande trappenhuis toe aan een opknapbeurt? Dan is het een goed idee om te kiezen voor traprenovatie. Het trappenhuis opknappen is een groot, maar ook leuk project. Want er is zoveel mogelijk met het trappenhuis. Het trappenhuis verbind alle verdiepingen met elkaar en is daardoor een belangrijk onderdeel van het huis en met het juiste design en materiaalkeuze een sfeerbepalend onderdeel van de woning. Bij ons kunt u uw trappenhuis opknappen. Maak een afspraak voor de inmeetservice en krijg persoonlijk advies bij u thuis van onze trappenexpert.

Trappenhuis opknappen

Als u uw trappenhuis wilt opknappen, dan zijn er een aantal zaken waar u op moet letten voordat u overgaat op aankopen:

  • Maak een keuze uit het materiaal
    U kunt kiezen voor een trappenhuis met trapbekleding laminaat of vinyl, maar u kunt ook kiezen voor trap bekleden met hout.
  • Kies een stevige trapleuning
    Een goede en stevige trapleuning is belangrijk. Kies voor een goede trapleuning en bevestig deze goed.
  • Pas op voor gladde traptreden
    Een traptrede kan van verschillende materialen zijn, de ene wat gladder dan de andere. Denk na over de mogelijkheden voor trapbekleding.
  • Goede verlichting
    Kies voor goede verlichting in het trappenhuis. Dit kan door ingebouwde verlichting in de trap of het plaatsen van een lamp boven de trap.
  • Wel of geen stootborden
    Wilt u een open gesloten trappenhuis? Een gesloten trap maakt gebruik van stootborden.

Tips voor een mooi trappenhuis

Als het trappenhuis toe is aan een opknapbeurt, dan kunt u best wel een paar tips gebruiken voor het ontwerpen van het trappenhuis. Het is natuurlijk niet iets wat u elke dag doet. Daarom delen wij graag een aantal tips voor een mooi trappenhuis.

  • Het materiaal

Het materiaal van de trap is natuurlijk hartstikke belangrijk voor het uiterlijk van het trappenhuis. Kies het materiaal dat het beste bij uw interieur past. Het is ook belangrijk dat u materiaal kiest dat lang mee kan gaan en tegen een stootje kan. Het trappenhuis wordt door iedereen gebruikt en moet niet na een paar jaar al slijten.

  • Kies voor lichte kleuren

Het trappenhuis is vaak wat minder verlicht dan de rest van het huis. U kunt kiezen voor trapverlichting, maar een andere optie is om te kiezen voor lichtere kleuren. Een trappenhuis met lichtere kleuren zorgt ervoor dat alles goed zichtbaar is. De traptreden vallen op en spullen die op de trap staan zijn goed zichtbaar. De kans op ongelukken is dan een stuk kleiner. Kies een kleurvariant naar uw voorkeur, lichte kleur creëert een heel mooi en open effect. Donkere kleuren staan ook prachtig in een trappenhuis, maar kies dan ook voor goede verlichting!

  • Onderhoudsvriendelijk

Het trappenhuis is een onderdeel dat goed moet worden onderhouden. Een onderhoudsvriendelijke oplossing zijn de overzettreden. Deze treden kunt u eenvoudig over uw oude trap plaatsen. Deze zijn eenvoudig schoon en hygiënisch te houden. Uw trappenhuis blijft zo in een optimale staat.

Profiteer van onze voordelen

Bij ons kunt u uw trappenhuis renoveren voor een scherpe prijs. Maak nu een afspraak met een van onze trappenadviseurs en profiteer van onze voordelen bij traprenovatie:

  • Gratis bezorging
  • Persoonlijk en vrijblijvend advies
  • Inmeetservice
  • Montageservice
  • Bezoek ons ook in een van onze drie showrooms in Nederland!