Traptreden renovatie door experts: gratis bezorging!

De traptreden zijn een onderschat onderdeel van een traprenovatie. Dagelijks maakt u veel gebruik van de trap. Heeft u een open trappenhuis? Of is de trap verbonden aan het trappenhuis? Eigenlijk geldt voor iedere situatie dat de traptreden of bekleding van een trap een belangrijke rol spelen in de uitstraling op de rest van het interieur.

Geef uw trap een nieuw uiterlijk en start als eerste met het vernieuwen van de bekleding voor de traptreden. Liever niet de bekleding renoveren maar de traptreden zelf renoveren? Dat kan ook! Het renoveren van traptreden is snel opgelost. Het begint met het opmeten van de maten. De volgende stap is het uitkiezen van het type materiaal en tot slot het plaatsen van de traptreden. Onze montageservice helpt u graag bij uw traprenovatie.

Traptreden kopen: belangrijke aandachtspunten

Het vervangen van traptreden is vrij eenvoudig. Er zijn tal van mogelijkheden. Stel u zelf de volgende vragen vóór u aan de slag wilt met het vervangen van de treden:

 • Materiaal
  Wilt u de traptreden compleet vervangen voor een ander soort materiaal (bijvoorbeeld hout, laminaat of vinyl) of wilt u het huidige materiaal vervangen met hetzelfde materiaal?
 • Keuze voor stootborden
  Wilt u bij de traprenovatie wel of niet gebruikmaken van stootborden? Stootborden kunt u plaatsen tussen de traptreden. Bij een open trap is het niet mogelijk om stootborden te plaatsen.
 • Keuze voor overzettreden
  De overzettreden trap zijn verkrijgbaar in verschillende modellen en uitvoeringen. Wilt u dezelfde traptreden behouden of wilt u liever nieuwe traptreden?

Veiligheid op de trap: bescherming van de treden

Een trap kan erg glad zijn. Dit is vaak afhankelijk van de combinatie van het type materiaal waar een trap van is gemaakt en het schoeisel (of sokken) dat u draagt tijdens het traplopen. Er wordt veelal niet lang stilgestaan bij de veiligheid van een trap. Zeker bij gezinnen met jonge kinderen is dit een belangrijk aandachtspunt.

Maak uw trap veiliger door bijvoorbeeld een antislip strip of antislip bekleding te plaatsen op de trap. Tegenwoordig is er ook antislip lak. Dit kunt u toepassen op geverfde of gelakte traptreden. Een traphekje is ook een uitstekend voorzorgsmaatregel.

Inspiratie voor traprenovatie

Door het renoveren van een trap geeft u een ruimte weer een frisse uitstraling. Vergeet hierbij niet de invloed van de rest van het interieur. Wil je naast het vervangen van de traptreden nog meer sfeer creëren? Hieronder worden een aantal tips beschreven:

 • Spijlen van de trap
  Afhankelijk van de ruimte en de grootte van de trap is het mogelijk om creatief om te gaan met de spijlen van een trap. Schilder deze bijvoorbeeld in een andere kleur als de trapleuning of creëer een chique motief dat past bij de inrichting van uw ruimte.
 • Trapverlichting
  Verlichting in de trap geeft de trap een luxe uitstraling. Bijvoorbeeld door spotjes te plaatsen in de traptreden of aan de zijkanten van de trap. Naast een luxe uitstraling is de verlichting van een trap ook een belangrijk onderdeel met oog op de veiligheid. Met name in de avond is het belangrijk dat de trap goed verlicht kan worden.
 • Kleurcontrast tussen stootborden en traptreden
  Door een kleurcontrast tussen de stootborden en traptreden te creëren kunt u de vormen van de trap nog beter naar voren laten komen. Dit zorgt voor een mooi effect. Al helemaal als u spotjes onder de traptreden plaatst.

Voordelen van traptreden renovatie bij Trappengigant

Door de jaren heen zijn we uitgegroeid tot experts op het gebied van traprenovatie. Van het renoveren van traptreden tot het renoveren van een trapleuning. Bij Trappengigant kan het allemaal. We geven u graag advies en zoeken mee naar een passende oplossing voor uw wensen. Hieronder staan de belangrijkste voordelen:

 • Drie showrooms in Nederland
 • Gratis bezorging!
 • Ontvang persoonlijk & vrijblijvend advies van onze experts
 • Inmeetservice
 • Goedkoop trap bekleden voor scherpe prijzen!
 • Montageservice