Trapverlichting kopen: vaste lage prijzen

Met trapverlichting kunt u uw trappenhuis mooi aankleden. Daarnaast heeft trapverlichting ook een praktisch nut, het verhoogt namelijk de veiligheid. Voorkom een valpartij in het donker doordat de traptreden niet goed zichtbaar zijn. Met goede trapverlichting kunt u veiligheid en stijl met elkaar combineren. De trap is namelijk een belangrijk punt in uw woning. Trapverlichting zorgt daarom voor een prachtige en stijlvolle aanloop. Er zijn verschillende soorten trapverlichtingen mogelijk. Een trap met lampjes en spotjes is een echte sfeermaker.

Wat voor soort trapverlichting?

Wilt u uw trap renoveren? Er zijn verschillende soorten trapverlichtingen mogelijk. Lampjes, spotjes en strips zijn in verschillende soorten en maten verkrijgbaar, maar welke past het beste bij uw trap? Belangrijk is om te kijken wat voor soort trap u op dit moment heeft of wilt hebben. Is de stijl van uw trap modern, klassiek of landelijk? Dan zijn er verschillende mogelijkheden met betrekking tot verlichting op de trap. Zo zijn er verschillende type lichten die geschikt zijn voor de trap:

 • Warm en wit licht, dit geeft een zachte gloed rondom uw trap
 • Koel en blauw licht, dit geeft energiek ochtendlicht rondom uw trap

Een trap lamp is ook in verschillende vormen verkrijgbaar. Denk hierbij aan:

 • Ronde trapverlichting
 • Vierkante verlichting langs de trap
 • Led lampjes
 • Led strips
 • Inbouwspots

Waar kan verlichting van de trap plaatsen?

Trapverlichting kan op verschillende manieren worden geplaatst. Bijvoorbeeld bij de volgende drie pagina’s:

 • Vanuit de wand

Het is mogelijk om de trapverlichting op de wand naast de trap te plaatsen. Veel trappen grenzen aan minimaal één muur. Houdt met plaatsing van de lichten op de wand goed rekening met de hoogte van de lampen. De ideale hoogte is 15 a 20 cm boven elke derde traptrede. Trapverlichting vanuit de wand kan het beste via spotjes of via strips

 • Vanuit de trapleuning

Verlichting langs de trap via de trapleuningen is een goede manier om de lampen volledig onzichtbaar te maken. Verlichting uit de trapleuning zijn normaliter LED-strips die zijn ingewerkt in de leuning. De lampen zitten vervolgens ook meteen op de juiste hoogte waardoor het de gehele trap verlicht.

 • Vanuit de traptreden

Trapverlichting in de traptreden is een van de meest populaire opties. In de trap worden LED-strips eenvoudig weggewerkt. Trapverlichting onder de treden geven op een subtiele manier licht aan de trap. Dit geeft een sfeervol aanblik.

 • Vanuit het plafond

Het is ook mogelijk om een trap te verlichten via verlichting in het plafond. Echter kan dit alleen als er geen tweede trap boven de trap zit. Een inbouwspot is voor deze optie ideaal.

Zoals u ziet zijn er volop mogelijkheden voor trapverlichting. Wilt u hier meer over weten? Neem dan contact met een van onze trappenexperts en ontvang een offerte op maat.

Onze voordelen

Bij ons kunt uw trap renoveren. Daarbij profiteert u van verschillende voordelen: