Wat zijn de voordelen van een traprenovatie?

Een trap is het visitekaartje van uw huis. Tenminste, als de trap een zekere elegantie uitstraalt. Elegant is een trap allang niet meer wanneer beschadigingen op de traptreden beginnen op te vallen. Al eens gedacht aan een traprenovatie? Een traprenovatie is een instant opknapper van uw woning en biedt u vele voordelen.

Na jarenlang veelvuldig gebruik te maken van een trap, kunnen er slijtageplekken optreden, of erger nog, er kunnen flinke oneffenheden ontstaan. Een trap is dan al niet meer gebaat bij het simpel overschilderen van deze beschadigingen. U kun dan het beste overgaan op een renovatie voor een directe verbetering van de hal of huiskamer bij een open trap.

U voordeel bij een traprenovatie

Een renovatie biedt heel wat voordelen. Al de treden solide genoeg zijn en er geen flinke scheuren in het hout zijn, is een renovatie mogelijk. Een traprenovatie biedt u de volgende voordelen:

 • Een upgrade van uw visitekaartje.
  Een traprenovatie geeft uw trap een nieuw verfraaid uiterlijk. U bepaalt hoe de trap eruit komt te zien door het decor te kiezen dat staat bij uw interieur.
 • Een waardevermeerdering van uw huis.
  Wanneer een trap slijtage plekken vertoont, daalt de waarde van uw huis. U geeft het huis een betere basis wanneer u kiest voor een traprenovatie en daarmee stijgt de waarde van uw huis.
 • Een snelle metamorfose van uw trap.
  Een trap renoveren is een minder grote klus dan het herstellen van uw oude trap of het geheel vernieuwen van bestaande treden waarbij veel bouwpuin vrijkomt. Bij renoveren komt geen stucwerk of freeswerk kijken. Het is slechts een kwestie van opmeten, zagen en plaatsen.
 • Er is minder bouwpuin.
  Er komt veel puin vrij bij het plaatsen van een nieuwe trap en u hoeft geen energie te steken in het verplaatsen van dit bouwafval naar een stortplaats. Een traprenovatie zorgt enkel voor wat los gezaagde stukjes overzettreden.