Welke anti-slip mogelijkheden bieden jullie voor mijn trap?

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Voorkom slippertjes en zorg dat uw huis aan kant is om struikelpartijen te voorkomen. Ook de trap is vaak de boosdoener bij lichamelijk letsel. Gelukkig zijn er maatregelen die u kunt nemen om uitglijden de voorkomen.

Waarborg veiligheid met deze maatregelen

Veiligheid is een groot goed. Zeker met kinderen in huis. Trappen staat hoog in de top 10 van de meest risicovolle elementen in een woning. Stel uzelf gerust door veiligheidsmaatregelen te ondernemen. Voorkom:

  • Gladde traptreden
  • Troep op de treden
  • Een donkere trap
  • Ontbreken van een leuning

Met een simpele ingreep – het vrijhouden van de treden – bespaart u uw gezin een hele hoop leed. Toch bent u er dan nog niet. U kunt eraan denken om een stevige trapleuning te plaatsen en speciale trapverlichting te installeren. Led-strips onder de treden zijn de meest voor de hand liggende oplossing. Het is budgetproof – u kunt het de gehele nacht laten branden – en u tast niet in het duister door het zuivere licht.

Hoe ouder de trap, hoe riskanter in gebruik

Na enige tijd en door het veelvuldig belopen van de trap, worden houten traptreden glad en daarmee onveilig. Zeker wanneer u de trappen beloopt op uw sokken of gladde schoenzolen. Hoe ouder de trap hoe riskanter in gebruik. Om de veiligheid van uw familie te waarborgen is het verstandig om een veiligheidsprofiel te laten plaatsen. Reduceer slippertjes en monteer het veiligheidsprofiel aan het einde van de trede. Hiermee zijn de treden duidelijker ‘waarneembaar’ en zet u uw voeten automatisch beter op elke trede.

Diverse anti-slip bekleding

Andere manieren om uw trap beter bestand te maken tegen valpartijen is het aanbrengen van anti-slip bekleding:

  • Vinyl bekleding: vinyl bekleding is slijtvast, geluiddempend, onderhoudsvriendelijk én antislip.
  • Overzettreden met infrees strips; u kunt ervoor kiezen om een kant-en-klare traptrede met geïntegreerde anti-slip strip aan te schaffen op de website van Trappengigant.
  • Anti-slip plakstrip; met deze budgetoptie bespaart u op de kosten van uw traprenovatie. Een bezwaar kan zijn dat de strip eens in de zoveel tijd vervangen dient te worden doordat deze strips sneller slijten.
  • Anti-slip verf; met deze verft schildert u een stroeve laag op elke trede. Ook de verf kan na veelvuldig gebruik van de trap gaan slijten.