Welke lijm gebruik ik voor mijn traprenovatie?

Na lang nadenken heeft u besloten uw trap een grootste metamorfose te laten ondergaan. Een renovatie die de oude trap onherkenbaar én veiliger maakt en naadloos aansluit bij het kleurenpalet van uw interieur.

Een stevige constructie met de juiste soort lijm

U hoopt op een goed resultaat. Gelukkig heeft u daar zelf een zekere invloed op wanneer u aan het doe-het-zelven gaat. Om de veiligheid van uw gezin te waarborgen is het belangrijk dat de overzettreden of de vinyltrapbekleding goed vastzit op de bestaande treden. Hiervoor gebruikt u een goede lijm dat u en uw familieleden verzekert van een stevige constructie.

De klus uitbesteden

Wanneer u de renovatieklus uitbesteedt, zullen wij alle stappen doorlopen – van het verwijderen van oude lijmresten tot de afwerking van de nieuwe treden – voor een succesvolle renovatie. Kiest u ervoor om het renovatieproject zelf uit voeren, dan dient u zelf zorg te dragen voor een correct uitgevoerde renovatie.

Doe-het-zelf renovatie

Een renovatie begint bij de basis: de oude treden. Verwijder oude bekleding en oude de lijmresten grondig. Het is niet erg als u het niet voor elkaar krijgt om alle lijmresten te verwijderen. Eventuele oneffenheden, veroorzaakt door de lijmresten, vult u op met een aantal goede dotten lijm.

Gebruik een solide lijmkit

De speciale MexForm polyurethaan lijmkit uit ons assortiment zorgt voor een optimale sterke hechting en vult de oneffenheden helemaal op met een gladde traptrede als resultaat. De elastische lijm treedt niet alleen op als vulmiddel, maar ook als kit dat zorgt voor geluidsreductie en soliditeit. De trede zal daardoor niet verschuiven en niet hol klinken wanneer u over de treden loopt.

De lijmkit van MexForm – uitgevoerd in een pressurepack – maakt het u gemakkelijk door de bijgeleverde spuitmond dat zorgt voor een eenvoude en schone dosering. Per twee treden of per vier stoorborden gebruikt u één lijmspuit.