Wenteltrap of spiltrap renoveren: kies voor ervaring & persoonlijk advies

Een wenteltrap, ook wel spiltrap of draaitrap genoemd, is een trap die op een spiraalvormige manier zijn weg omhoog vindt. Veel mensen kiezen voor een wenteltrap vanwege de schoonheid en het extra gevoel van ruimte dat de trap geeft aan een ruimte in een woning.

Is je oude wenteltrap toe aan renovatie en kan het wel weer een opknapbeurt gebruiken? Onze ervaren traprenovatie experts helpen je graag bij het opknappen van je wenteltrap.

Nieuwe wenteltrap kopen: wat zijn de mogelijkheden?

Een wenteltrap of een spiltrap geeft een ruimte in uw woning een chique uitstraling. Het is dan vaak ook de blikvanger in een ruimte. Wij kunnen alle vormen van een spiltrap renoveren, zo ook hoektrappen of draaitrappen die via vier muren omhoog lopen. Onze trappen experts hebben ruime ervaring met het renoveren van wenteltrappen. Dit varieert van kleine wenteltrappen in starterswoningen tot renovatie van wenteltrappen in luxe bedrijfspanden.

Heeft u specifieke vragen over de mogelijkheden of wilt u de gerenoveerde trappen eens zien? Bel geheel vrijblijvend naar 085-2102300 of kom langs in een van onze showrooms.

Hieronder zijn de belangrijkste voordelen op een rijtje gezet:

 • Gratis bezorging binnen 5 werkdagen
 • Drie showrooms in Nederland
 • Persoonlijk & vrijblijvend advies
 • Traprenovatie van A tot Z: alles voor uw wenteltrap renovatie!
 • Alle type trappen kunnen wij opknappen, van steektrappen tot de vaste trap naar zolder!

Hoe zorg je voor een veilige trap?

Een trap wordt dagelijks gebruikt. Als u kiest voor traprenovatie dan is het belangrijk om ook de veiligheid in ogenschouw te nemen, al helemaal bij gezinnen met jonge kinderen. Er zijn meerdere manieren om een trap veilig te maken. Hieronder zijn een aantal tips op een rijtje gezet:

 • Stevige trapleuning

Het spreekt voor zich, maar een stevige trapleuning is een belangrijk onderdeel van een trap dat vaak wordt onderschat. Zorg dat de trapleuning ten eerste goed vast zit, maar ook op de juiste hoogte is gemonteerd. Een dubbele trapleuning zorgt voor steun aan beide kanten en draagt hier ook aan bij.

 • Gladde traptreden

Er zijn verschillende mogelijkheden voor het renoveren van het materiaal van de traptreden. Denk aan de trap bekleden met laminaat, hout of vinyl. Het ene materiaal is gladder dan het andere. Zo kunnen traptreden van hout of laminaat erg glad zijn. Een oplossing is om antislip strips of matjes te monteren. Voor gezinnen met jonge kinderen biedt een traphekje ook een uitkomst.

 • Goede verlichting

Zorg dat er goede verlichting mogelijk is bij de trap. Op deze manier is het eenvoudiger om de traphoogten en diepte beter te zien. In klaarlichte dag is een trap vaak goed te zien, maar in de avond kan dit wat lastiger zijn.

 • Handige tip: let op uw schoeisel

Goed schoeisel is ontzettend belangrijk. Op oude en gladde sokken kan het traplopen leiden tot een valpartij. Zorg dat u genoeg grip heeft tijdens het traplopen.

Wat zijn de prijzen voor het renoveren van een wenteltrap renoveren?

De tarieven van het renoveren van een wenteltrap zijn afhankelijk van uw persoonlijk wensen. Er zijn een aantal vragen die hier in een rol spelen:

 • Wat is de omvang van de wenteltrap?
 • Wat is de draairichting van de wenteltrap?
 • Wat is de vorm van de draai die de trap maakt?
 • Hoeveel traptreden zitten er op de trap?
 • Wat voor type materiaal wilt u gebruiken voor de traptreden?
 • Kiest u voor een enkele of een dubbele trapleuning?

Andere factoren die ook meewegen zijn de extra accessoires die u wilt toevoegen. Denk hierbij aan de keuze om wel/niet een traphekje te plaatsen of spijlen die onderaan de trapleuning worden bevestigd. De materialen die wij gebruiken voor het renoveren van de traptreden zijn hout, laminaat en vinyl.

Gebruik onze configurator om direct een prijs te bereken en een indruk te krijgen van de mogelijkheden. Liever direct iemand spreken? Bel naar 085- 210 2300 om met een van onze specialisten in contact te komen.